Етикети: История, разузнаване

Агентът, който победи Абвера

15,00 лв.

16,00 лв.

  • Цена 15,00 лв.
1943 година. Техеран се подготвя за историческа среща на Голямата тройка – Сталин, Рузвелт и Чърчил. Хитлер нарежда на своите агенти да унищожат тримата политици. Започва забележит..

1943 година. Техеран се подготвя за историческа среща на Голямата тройка – Сталин, Рузвелт и Чърчил. Хитлер нарежда на своите агенти да унищожат тримата политици. Започва забележителна и много опасна игра на специалните служби. На съветския разузнавач Кеворк Вартанян е възложено да открие и обезвреди изпълнителите на замисленото покушение срещу съюзните лидери. След дълга и крайно сложна борба с нацистките агенти Кеворк успява да влезе в дирите на незабележим гробокопач от арменско гробище. По-нататъшната разработка на този човек установява, че това е немският агент Франц Майер, който подготвя план за проникване на територията на британското посолство. Именно там трябва да се съберат Тримата големи по случай 69-ия рожден ден на Уинстън Чърчил на 30 ноември 1943 година.
Всеки час може да бъде фатален...

ПОДВИГ. ЛЮБОВ. ЛЕГЕНДА.

"Това е съвършено невероятната, пленителна история за младостта на изтъкнатия разузнавач Кеворк Вартанян и неговата спътница в живота Гохар. За легендарните съпрузи е разказано искрено и с топлота. Аз, като професионален разузнавач, мога да потвърдя, че тънкостите и нюансите на шпионската работа тук са описани с цялата им достоверност, което е крайно важно за разбиране на тази дейност..."

Елена Вавилова, полковник от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, работила 25 години в нелегалност, авторка на книгата „Жената, която умее да пази тайни“

Книгата е базирана на спомените на двама легендарни разузнавачи – Героя на Съветския съюз Кеворк Андреевич Вартанян и Гохар Левоновна Вартанян. В сюжета са използвани материали от документални източници, работи на руски учени, писатели документалисти и журналисти, посветени на проблеми от историята на Втората световна война.

Данни за книгата
Заглавие Агентът, който победи Абвера
Автор Хачик Хутлубян
Преводач Любомир Чолаков
ISBN 978-619-7529-17-3
Корици Твърди
Брой страници 224
Език Български
Жанр Биография
Други
Екстри Обемен лак на корицата

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ