Етикети: Уолт Дисни, кино

Уолт Дисни

0,00 лв.
  • Цена 0,00 лв.
От всички книги, писани за Уолт Дисни, тази е може би най-важната. Животът на Уолт беше прекъснат рано през 1966-а и много от мечтите му останаха неизпълнени. Далеч сме от съкровен..
От всички книги, писани за Уолт Дисни, тази е може би най-важната. Животът на Уолт беше прекъснат рано през 1966-а и много от мечтите му останаха неизпълнени. Далеч сме от съкровения му идеал за свят, в който хора от всички раси, говорещи на всякакви езици, от всякакви религии и вяра, биха могли да съжителстват в дух на хармония и братство.
Ето защо ви подканям да обърнете страницата, да прочетете тази книга, след това да излезете и да се погрижите за недовършените дела на Уолт. Мечтайте смело и преследвайте мечтите си с дързост, оптимизъм и постоянство. Отдайте се на превръщането на света в едно по-добро място.
Не бих могъл да си представя по-чудесен начин за отдаване на почит към Уолт.

Какво би мислил Уолт за книга, озаглавена „Как да бъдете като Уолт“? Всъщност подозирам, че би могъл и да не хареса заглавието. Вероятно би надигнал вежда и би казал: „Не искам никой да бъде като мен! Просто искам всеки да бъде себе си!“. Но именно това е целта на тази книга. Уолт беше уникален, такива сте и вие!
Поведението и характерните черти, за които научаваме от живота на Уолт, ни дават напътствия как да бъдем единствени по рода си в качеството си на тези, които сме и които би трябвало да бъдем. Ако всеки от нас си мечтае за велики неща, ако подхожда към живота с надежда и увереност, ако постоянства, докато сбъдне мечтите си, тогава не само ще бъдем повече като Уолт, а ще се превърнем в хората, каквито Господ ни е създал да бъдем.


Арт Линклетър

КОГАТО ЗА ПРЪВ ПЪТ срещнах Уолт Дисни, той подреждаше сгъваеми столове в една празна аудитория. Годината беше 1940-а, а аз бях млад говорител, който работеше в местна радиостанция в Сан Франциско. Уолт беше дошъл, за да представи новия си филм „Фантазия“. Бях се появил по-рано за пресконференцията и открих мястото празно, ако се изключеше онзи човек, който енергично подреждаше столове.
– Кога се очаква да пристигне Уолт Дисни? – запитах го аз.
Той се усмихна и отвърна:
– Аз съм Уолт Дисни.
– Нима? А защо подреждате столове? – учудих се.
– Ами просто ми харесва нещата да са както трябва.
Забележително представяне, защото ми подсказа що за човек беше Уолт. Не някоя голяма холивудска клечка, опиянена от собствената си значимост. Беше просто приятелски настроен и скромен тип от Средния Запад, който случайно бе във филмовия бизнес. Седнахме, разговорихме се и беше все едно се знаехме от години.

Данни за книгата
Заглавие Уолт Дисни
Автор Пат Уилямс
Преводач
ISBN 978-619-7529-04-3
Корици меки
Брой страници 496
Език Български
Жанр Биография
Други
Цветни снимки
Екстри

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ