Етикети: Ролс-Ройс, автомобили

Ролс-Ройс

20,00 лв.
  • Цена 20,00 лв.
  • Автори Брус Лосън
  • ISBN 978-619-7529-00-5
  • Наличност В наличност
През 1900 г., на двадесет и две годишна възраст, Чарлс Стюарт Ролс беше най-известният автомобилист в Британия, по-известен от Джереми Кларксън сега, защото спечели "Изпитанието хи..
През 1900 г., на двадесет и две годишна възраст, Чарлс Стюарт Ролс беше най-известният автомобилист в Британия, по-известен от Джереми Кларксън сега, защото спечели "Изпитанието хиляда мили" – събитието, което издигна автомобилите в очите на хората. 
След успеха си в Изпитанието Ролс се включи в няколко изключително опасни междуградски състезания в Европа. Той постигна рекорд за скорост в Британия, който обаче не бе признат. 
Едновременно с това Ролс ръководеше бизнес по продажба и ремонтиране на автомобили в Лондон, осигурявайки работа на седемдесет човека и използвайки площ, която побира двеста превозни средства. За шест месеца той убеди секретаря на Автомобилния клуб на Великобритания и Ирландия Клод Джонсън да се присъедини към фирмата му, а малко след това се запозна с Хенри Ройс и свърза завинаги своето име с неговото. Този триумвират от талантливи от инженери и бизнесмени издигна фирмата „Ролс–Ройс“ до висините на автомобилното и авиационно инженерство. 
Инженер, търговец, аристократ и първопроходец, Чарлс Ролс е пример за това колко дръзки и изобретателни са били преди сто години британците. Чарлс Ролс бе велик британец, пример за всички, и ние съжаляваме, че си отиде толкова рано. Сега държите богато илюстрирано, чудесно четиво за един от героите на модерна Британия. 
Данни за книгата
Заглавие Ролс-Ройс
Автор Брус Лосън
Преводач Стефан Георгиев
ISBN 978-619-7529-00-5
Корици меки
Брой страници 280
Език Български
Жанр Биография
Други
Цветни снимки
Екстри топъл печат на корицата

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ