Етикети: Ролс Ройс, автомобили

Ролс Ройс

18,00 лв.

20,00 лв.

  • Цена 18,00 лв.
  • ISBN 978-619-7529-00-5
  • Наличност В наличност
През 1900 г., на двадесет и две годишна възраст, Чарлс Стюарт Ролс беше най-известният автомобилист в Британия, по-известен от Джереми Кларксън сега, защото спечели "Изпитанието хи..
През 1900 г., на двадесет и две годишна възраст, Чарлс Стюарт Ролс беше най-известният автомобилист в Британия, по-известен от Джереми Кларксън сега, защото спечели "Изпитанието хиляда мили" – събитието, което издигна автомобилите в очите на хората. 
След успеха си в Изпитанието Ролс се включи в няколко изключително опасни междуградски състезания в Европа. Той постигна рекорд за скорост в Британия, който обаче не бе признат. 
Едновременно с това Ролс ръководеше бизнес по продажба и ремонтиране на автомобили в Лондон, осигурявайки работа на седемдесет човека и използвайки площ, която побира двеста превозни средства. За шест месеца той убеди секретаря на Автомобилния клуб на Великобритания и Ирландия Клод Джонсън да се присъедини към фирмата му, а малко след това се запозна с Хенри Ройс и свърза завинаги своето име с неговото. Този триумвират от талантливи от инженери и бизнесмени издигна фирмата „Ролс–Ройс“ до висините на автомобилното и авиационно инженерство. 
Инженер, търговец, аристократ и първопроходец, Чарлс Ролс е пример за това колко дръзки и изобретателни са били преди сто години британците. Чарлс Ролс бе велик британец, пример за всички, и ние съжаляваме, че си отиде толкова рано. Сега държите богато илюстрирано, чудесно четиво за един от героите на модерна Британия. 
Данни за книгата
Заглавие Ролс Ройс
Автор Брус Лосън
Преводач Стефан Георгиев
ISBN 978-619-7529-00-5
Корици меки
Брой страници 280
Език Български
Жанр Биография
Други
Цветни снимки
Екстри топъл печат на корицата

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър