Етикети: футбол

Арсенал Лондон. Завинаги

15,00 лв.
  • Цена 15,00 лв.
  • ISBN 978-619-7529-24-1
  • Наличност В наличност
… и сърцето ми никога няма да те напуснеВеликият английски писател и идеолог на привържениците на „Арсенал“ Ник Хорнби го е казал най-добре: „Влюбих се във футбола така, както след..

… и сърцето ми никога няма да те напусне

Великият английски писател и идеолог на привържениците на „Арсенал“ Ник Хорнби го е казал най-добре: „Влюбих се във футбола така, както след това се влюбвах в жените: внезапно, безотговорно, необяснимо и без да се страхувам от болката и разрушенията, които ми причиняваше тази любов“.
Ето така започва всичко – веднага, без дълго ухажване. Всеки от нас се е питал – защо, по дяволите, викам за „Арсенал“? Това нито е най-добрият футболен отбор в Англия, Европа и света, нито пък вероятно някога ще бъде. Преживявали сме добри, но и лоши времена. Щастливи сме били да видим отбора си на върха, да вдига купата на победителите. Но и сме страдали от унизителни загуби, които сипваха сол в раните ни.
Нерядко дори ни е минавало през ума, че да си поддръжник на „Арсенал“, често се оказва нещо като злополучен крах на брачен съюз. Единият от партньорите се стреми да достави удоволствие, а другият се обръща към стената.
Това е любовта към „Арсенал“, всепоглъщащата любов от пръв поглед, от първото докосване, с всичките и последствия. Това е „Арсенал“ – възторг и страдание. Но ние знаем и вярваме, че рано или късно за нашия отбор отново ще настъпят славни времена. Ще обичаме „Арсенал“ винаги, без значение дали е на върха, или някъде по-долу. „…и сърцето ми никога няма да те напусне“, както се пее в нашия новороден химн North London Forever, звучащ днес с литургична тържественост на „Емирейтс“. „Арсенал“ – завинаги!

Този футболен куиз от 330 въпроса съдържа всичко за „Арсенал“ – от създаването му в далечната 1886 г. до наши дни. В него ще намерите много история, много спомени – и добри, и лоши. Добре дошли в света на „Арсенал“!

Станил Йотов

Данни за книгата
Автор Станил Йотов
ISBN 978-619-7529-24-1
Корици меки
Брой страници 232
Език Български език
Жанр 330 въпроса от историята на клуба

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ