Етикети: футбол

Италия. Синята футболна мода - 300 въпроса от историята на отбора

14,00 лв.
  • Цена 14,00 лв.
O bella (Squadra), ciao!Довиждане и здравей, „Скуадра“! Това е възможно най-адекватният рефрен в този момент – 2022 година. На самите италианци много не им е до песни, тъй като т..

O bella (Squadra), ciao!

Довиждане и здравей, „Скуадра“! Това е възможно най-адекватният рефрен в този момент – 2022 година. На самите италианци много не им е до песни, тъй като техният национален тим ще пропусне второ поредно световно първенство. И което е още по-уникалното – този път го прави в ролята на актуален европейски шампион по футбол!

Но такива са суровите регламенти на самата игра. Често в историята „Скуадра адзура“ си е патила от надменното отношение към противниците, но пък, като се замислим, кой друг, ако не отбор като Италия има пълното право да демонстрира  огромно самочувствие всеки път на футболния терен?

Още веднъж здравейте и заповядайте сред изключително богатата история на един от най-вълнуващите и несъмнено популярни национални тимове в света – този на Италия. История, започнала гръмко с две световни титли преди Втората световна война и след това донесла още много блясък, трофеи и триумфи. И от време на време разочарования. Малко са отборите по света, които могат да се похвалят с подобно огромно количество футболни звезди и легенди, треньори и специалисти, променили самата игра. Клише е, като пастата и пицата, но Италия е футболно богатство. Познато на всеки футболен фен, но също така криещо доста интересни, любопитни и малко известни факти, които сами ще откриете на следващите страници и които бихте могли да проверите дали  пък вече не знаете. На ваше разположение са 300 въпроса от историята на „Скуадра адзура“, които ще ви преведат през възможно най-цялостната палитра, простираща се от края на 19-и век до наши дни. Италия е футбол и тази куиз книга ще ви убеди още веднъж в това, което знаете така или иначе.

Ще бъдем полезни и на тези, които не познават в детайли „синята история“ , тази на четирикратните световни шампиони. Дори на онези, които си мислят, че най-доброто, което могат да предложат италианците, са  прословутите фотоси от всяко едно голямо първенство, където националният тим е изтупан по последна мода и в голямата си част носи маркови слънчеви очила. Не, Италия не е само мода, тя е Луиджи Рива, Паоло Малдини, Силвио Пиола, Дино Дзоф, Роберто Баджо, Алесандро дел Пиеро, Джачинто Факети, Виторио Поцо, Енцо Беардзот, Роберто Манчини и много, много други. Всъщност това си е една постоянна футболна мода. Втори век поред.

Да, Италия каза „чао“ на Катар 2022, ще липсва. Но скоро ще дойде отново моментът, когато всеки ще се съобразява с играта на италианците. Където е текло, пак ще тече. И пак ще изживеем приятните футболни емоции, които ще ни предложи един от най-любимите национални отбори в света. А дотогава – играйте, вие сте на ход!

Ники Александров

Данни за книгата
Автор Ники Александров
ISBN 978-619-7529-25-8
Корици меки
Брой страници 156
Език Български език
Жанр Куиз книга

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ