Етикети: футбол

Байерн Мюнхен. Гордостта на Германия - куиз книга

11,00 лв.

12,00 лв.

  • Цена 11,00 лв.
  • ISBN 978-619-7529-16-6
  • Наличност В наличност
MIA SAN MIA„Икономическото ни развитие отбеляза огромен скок, особено в последните десетина години. Не можем и не бива да затваряме очи пред този финансов прогрес. Но и не бива да ..

MIA SAN MIA

„Икономическото ни развитие отбеляза огромен скок, особено в последните десетина години. Не можем и не бива да затваряме очи пред този финансов прогрес. Но и не бива да забравяме откъде сме тръгнали...“

Ули Хьонес, легенда и почетен президент на „Байерн“

Лозунгът Mia san mia е едно от най-хубавите неща, които може да се срещнат във футбола. На латински това означава „Ние сме това, което сме“. Казано по друг начин – „Ние сме си ние“. 

Това е мотото на един от най-великите футболни клубове в света - „Байерн“ (Мюнхен). Една по-особена институция в най-популярната игра. 

Символ на модерната Германия и нейния футбол, този отбор винаги е бил оприличаван на отлично смазана машина за хладнокръвна игра с топката. С всичките си победи, шампионски титли, купи, медали и отличия.

Но Mia san mia означава и нещо друго. А то е, че когато си на върха, трябва да гледаш надолу и да помагаш, ако се налага. В над 120-годишната си история „Байерн“ е бил и горе, и долу. Но винаги е изповядвал тази идея, която се простира далеч зад пределите на футболното поле. Тя съдържа в себе си чувството за собствено достойнство, удовлетворение и благодарност към съдбата.

Името „Байерн“ се асоциира най-вече с неутолима жажда за успехи. Но не само... „Байерн“ има изключителното щастие да бъде колкото футболна, толкова и семейна ценност. Да сте виждали друг отбор от този ранг да пие бира с народа на „Октоберфест“? Футболистите му да гостуват на запалянковците по Коледа? Да изпеят песен в хор с най-послушните деца? Или да опекат сладки за сиропиталището?

Точно това е идеята Mia san mia, изкристализирала най-ярко в последните две десетилетия на „Байерн“. Това е философията, прокарана от трите най-най-големи фигури в клуба – Франц Бекенбауер, Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. 

Забелязвате ли, че в почти всички футболни отбори на гърба на фланелките най-отгоре пише името на футболиста? По-долу е номерът и чак след това (евентуално) името на клуба. Ако фланелката е напъхана в гащетата, то няма и да се види. Но в „Байерн“ надписът FC BAYERN MÜNCHEN стои най-отгоре. Защото това име означава много. То е ДНК-то на всичко.

Ето защо „Байерн“ няма как да стане футболна корпорация, концерн или търговски бранд като повечето от останалите грандове в Европа. Въпреки огромните скокове в икономическото му развитие едно е ясно – той ще си остане преди всичко футболен клуб за своите привърженици, за хората. Това е „Байерн“: Mia san mia. 

Добре дошли в света на „Байерн“ и приятно четене.


Данни за книгата
ISBN 978-619-7529-16-6
Корици меки
Брой страници 112 + 16 цветни
Език Български език
Жанр Куиз книга

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ